Ga direct naar:

Activiteiten

Véronique was jarenlang de vaste registrant van Maurice Pirenne en Louis Toebosch en heeft bij vele binnen- en buitenlandse organisten geregistreerd.

Sinds augustus 1989 is zij als docent verbonden aan de Schola Cantorum van de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch, alwaar zij van 1974 tot 2008 zelf als sopraan zong. Zij geeft lessen gregoriaans, solfège, AMV en partijrepetities aan de jongens en meisjes van het koor.

Bij de Schola Cantorum was zij vanaf ca. 1985 ruim 20 jaar assistent-dirigent.

Vanaf 1983 was zij gedurende vijfentwintig jaar in de Sint-Jan assistent-organist.

Op 1 februari 2008 volgde zij Maurice Pirenne op als organist van de Kathedrale Basiliek van Sint-Jan te ’s-Hertogenbosch, nadat zij hem vanaf 5 oktober 2007 gedurende zijn ziekte volledig heeft vervangen.

In samenwerking met de Schola Cantorum speelde zij in de vier patriarchale basilieken in Rome, in Mainz, Brussel, Edinburgh, Bremen en Dinant. 

Er verschenen de volgende cd's van haar:
In juni 2014 haar eerste cd Imposant
in juli 2015 haar tweede cd Allure
en in mei 2017 haar derde cd Illuster
Op de cd's staan diverse orgelwerken, gespeeld op het monumentale groot orgel van de kathedraal. De cd’s ontvingen hoge waarderingen in de vakpers.

Zij nam het initiatief tot het tot stand komen van en werkte mee aan het boek, dat in november 2016 uitkwam:  Het groot orgel van de Sint-Janskathedraal, De Nachtwacht van ’s-Hertogenbosch

Er verschenen composities van haar in het tijdschrift 'Muziek en Liturgie' (2018) en in ‘Nieuwe voorspelen & begeleidingen bij het Liedboek’ (2021).

Zij is voorzitter bij de Stichting Orgelkring “Hendrik Niehoff” en bestuurslid bij de Stichting Maurice Pirenne.

In april 2022 is een podcast met haar uitgebracht bij het EO-programma Alle registers open
In april 2023 was ze te horen in het radioprogramma ‘Maatwerk’ bij de rubriek De pijplijnIn november 2014 ontving zij de gouden eremedaille en insigne, een kerkelijke onderscheiding van de NSGV, vanwege haar 40-jarig lidmaatschap van de Schola Cantorum. Ruim 34 jaar als sopraan en 6 jaar als organist, die ambsthalve lid is van de Schola.